alangalangkumitir

http://alangalangkumitir.wordpress.com
Javanese Manuscripts
ANGGITANIPUN : RADEN SASTRA DARSANA  PUPUH I PANGKUR  ││Ranguringa wus kawuntat │ denira yun ngayoni ngiket kehing │ sasmita tama mamayu │ trajuning kasunyatan │ darpa adreng kadereng berung andarung │ saru siku tan rinasa │ nawung serat suluk rawi││ ││Pratistha dhinapur kaga jajagongan mardi │ mardaweng budi ngarah rehing wasitayu │ yowana kang pinudya …...
SERAT WIRID HIDAYATJATI Ini adalah ajaran hidayat jati, yang menejelaskan keberadaan serta kedudukannya sebagai ilmu makrifat, hasil akhir dari riwayat wirid yang merupakan nasehat yang baik dari para wali yang berada di tanah Jawa, sepeninggalnya beliau Kanjeng Susuhunan ing Ngampel Denta (Sunan Ampel), bersama-sama berinisiatif mengawali dengan membuka doa-doa yang menjadi inti atau sari nasehat...
SERAT PEDHALANGAN RINGGIT PURWA I  Oleh K.G.P.A.A. Mangkunagara VII Alih aksara dan ringkasan oleh Mulyono Sastronaryatmo TIDAK DIPERJUALBELIKAN Proyek Bahan Pustaka Lokal Konten Berbasis Etnis Nusantara Perpustakaan Nasional, 2011 Perpustakaan LAMPAHANIPUN PARA DEWA I. LAMPAHAN NGRUNA NGRUNI Madeg ing kahyangan Jonggringsalaka, : Sang Hyang Girinata (sang Hyang Guru), miyos siniwaka para jawat...
Bab punika ingkang gadhah pikajengan  badhe sires mawi kalantaran2 iji dhadhu, namung bucal sapindhah kadosta main dhadhu. Kadosta: manawi badhe mitaken ing bab prakawis jangka 13 ”ingkang sakit  punika saget saras punapa boten?” sesampunipun dhadhu kabucal ing mangka cecegan ing dhadhu medal 3 kaliyan 4, lajeng kacocogna kaliyan gambaring dhadhu. Sangandaping dhadhu angka 6. Lajen...
Sinambetan Serat Gembring Baring, anggitanipun Raden Rangga Prawiradireja, ingkang kaping tiga, ing kitha Mahespati, kitha, negari Mediun. PUPUH I // Wong anom ngripta carita / pralambanging dalil kadis / emper-emper lan upama / luwange kang dhingin-dhingin / amrih sagung babayi / kalis bajang sawanipun / tinambanan ing sastra / sajeroneseket siji / yen kebanjur wuta …...
PUPUH I ASMARANDANA //Kasmaran panganggitgending / Basa Sunda lumayanan / Kasar sakalangkung awon / Kirang tindak tatakrama /Ngarang kirang panalar / Ngan bawining tina maksud / Medarkeun pusaka rama// //Rama jumeneng bupati / Di Panjalu nagarana / Lamina jeneng bupatos / Ngan dua puluh dalapan / Tahun nyepeng Bupatya / Dugi sewu dlapan ratus …...
PUPUH I S  I  N  O  M Dan kalanira sinerat, hing malem Rebo Alegi, tanggalipun ping nembelas, Epon pasarane ugi, Sapar wau kang sasi, Ehe Wawu taunipun, nuju mangsa katiga, sengkalane kang lumaris, Karti Roro Pandhita Eka semana. Hanenggih kang ginupita, jeng pangran Mangkunegari, kalanira habedhama, lan kang rama Sri Narpati, Jeng sunan Mangkubumi, …...
Ing sakonduripun sanget kaduwunging penggalih tuwan Eseman ingkang maru, bupati kang jumurung rembag kang lenggah wadana ngantos wonten ingkang pejahipun kalawe. Saking aturipun bupati ingkang jurung rembag wau, sarehning tilas Oprup Surakarta amemundhuta sawetawis kados angsal. Punika menggah prakawisipun Pangeran Prangwadana, inggih semanten ugi sanget kaduwungipun dene noyanipun telas. Semanten...
PUPUH I DHANDHANGGULA Nihan doning ulun manulad Sri, ring sarkara mamrih memardawa, tyas wigena panjutane, juwet silarjeng tuwuh, wahananing kahanan jati, sujana paramaria, witaning tumuwuh, winangun ingkang sasmita, ginupita kang srat Babad Jaka Tingkir, malar dadya pusaka. Ing ri Akad duk wiwit mengeti, kaping kalih likur sasi Sapar, wanci pukul sawelase, lintang ingkang lumaku, …...
Isi piwulang para sepuh ing jaman kina, ingkang taksih mempan lan migunani tumrap bebrayan Indonesia ing jaman samangke. Kawewahan cakepan sindenan mawi wangsalan jinarwa tuwin purwakanti ingkang salaras kaliyan jamanipun. Kahimpun dening : Ki DARSOSAWEGO (Pensiunan Juruwicara RRI Surakarta) Cap-capan kaping 2 Lis No. 299/DN/63 *** C.V. Penerbit & Toko Buku “SELAMAT” Jl. Ov. …...
Isi piwulang para sepuh ing jaman kina, ingkang taksih mempan lan migunani tumrap bebrayan Indonesia ing jaman samangke. Kawewahan cakepan sindenan mawi wangsalan jinarwa tuwin purwakanti ingkang salaras kaliyan jamanipun. Kahimpun dening : Ki DARSOSAWEGO (Pensiunan Juruwicara RRI Surakarta) Cap-capan kaping 2 Lis No. 299/DN/63 *** C.V. Penerbit & Toko Buku “SELAMAT” Jl. Ov. …...
PUPUH I S I N O M …li ka[h]ula haserat, hing dalu Jumahah legi, (nu)ju se(neng)…tiyang, jam kalih dalu nu jo …n[n]i, waktuna … sasih, nuju seneng manah hulun, hing tanggal kaping sadasa … wan di…nuju néki, tahun séwu sanga ngatus pan[n]e… Tan sanés hingkang sinekar, wedar[r]ing kanda rumi(yin), …sajarah tiyang ku[n]na, turun-tumurun niréki, hanak……nakin…, R...
  Kumpulan Suluk Suluk Bayanmani, Suluk Caritaning Pandhita Lewih Ingkang Sampun Saged Sami Pejah, Suluk Lonthang, Suluk Sotrang, Suluk Sangkan Paraning Sakaratul Maot, Suluk Martabating Ati, Suluk Martabat Pati, Suluk Musawaratan Para Wali dan Suluk Jebeng.   SULUK BAYANMANI PUPUH ASMARADANA Saking kitab Bayanmani, purwaing panukilira, sosotya kang winiraos, kathahe kawan prakara, liring sotya...
PUPUH I ASMARADANA // Ingsun amimiti amuji / anambut namaning Sukma / kang murah ing dunya reko / ingkang asih ing akerat  / maring mumin sadaya / kang rumaksa ing alam iku / kang asih Nabi Muhammad // // Purwaning ingsun angawi / duk ana ing Batawiyah / akampung Banjar dhukuhe / ing dina Kemis …...
TAPEL ADHAM Serat Tapel Adham Kidung Macapat Kahecap ingkang rambah kaping kalih wonten ecapaning pun tuwan Albert Rusche & Co. ing Surakarta Tahun wawu angka 1833 Sampun kapriksa awaton tinanding tanding serat nunggilanipun kathah dening Mas Kramadiwirya ALBERT RUSCHE & CO. SURAKARTA 1903 Serat Tapel Adham: Kidung Macapat Dening: Mas Kramadiwirya Kajarwakake dening: Gunarti, Pati, …...
PUPUH I DHANDHANGGULA //Pratelane ingkang para nabi / ingkang aneng daleming manungsa / Nabi Adam astanane / aneng badan puniku / Kangjeng Nabi Mukamat nenggih / rasul ingkang mustapa / astanane tutuk / Nabi Sis ing bun-ebunan / Nabi Dawut ing netra astananeki / Edris bathuk gennya// //Mugeng lelathi Nabi Ibrahim / Nabi Musa astanane …...
© 2016 - blog-indonesia.com