alangalangkumitir

http://alangalangkumitir.wordpress.com
Javanese Manuscripts
SERAT WIRID HIDAYATJATI Ini adalah ajaran hidayat jati, yang menejelaskan keberadaan serta kedudukannya sebagai ilmu makrifat, hasil akhir dari riwayat wirid yang merupakan nasehat yang baik dari para wali yang berada di tanah Jawa, sepeninggalnya beliau Kanjeng Susuhunan ing Ngampel Denta (Sunan Ampel), bersama-sama berinisiatif mengawali dengan membuka doa-doa yang menjadi inti atau sari nasehat...
SERAT PEDHALANGAN RINGGIT PURWA I  Oleh K.G.P.A.A. Mangkunagara VII Alih aksara dan ringkasan oleh Mulyono Sastronaryatmo TIDAK DIPERJUALBELIKAN Proyek Bahan Pustaka Lokal Konten Berbasis Etnis Nusantara Perpustakaan Nasional, 2011 Perpustakaan   LAMPAHANIPUN PARA DEWA I. LAMPAHAN NGRUNA NGRUNI Madeg ing kahyangan Jonggringsalaka, : Sang Hyang Girinata (sang Hyang Guru), miyos siniwaka para jawat...
  Bab punika ingkang gadhah pikajengan  badhe sires mawi kalantaran2 iji dhadhu, namung bucal sapindhah kadosta main dhadhu. Kadosta: manawi badhe mitaken ing bab prakawis jangka 13 ”ingkang sakit  punika saget saras punapa boten?” sesampunipun dhadhu kabucal ing mangka cecegan ing dhadhu medal 3 kaliyan 4, lajeng kacocogna kaliyan gambaring dhadhu. Sangandaping dhadhu angka 6. Lajen...
Bismillahirrahmanirrahiim, ibtida’i miwiti ingsun, muji ing Allah kelawan nuwun, ikilah singir ing Kanjeng Gusti, mula dèn singir parasĂ© nabi, mula dèn pikir sarta dèn titi, bisaha terang kaya kang ngerti, Nabi Muhammad ingkang sinelir, arep dèn tutur ana ing singir, putera jalerĂ© Kiyahi Abdullah, pinuterakken ana ing Makkah, durungĂ© lahir Jeng Rasulullah, dèn tilar sĂ©da …...
  PUPUH I ASMARANDANA //Kasmaran panganggitgending / Basa Sunda lumayanan / Kasar sakalangkung awon / Kirang tindak tatakrama /Ngarang kirang panalar / Ngan bawining tina maksud / Medarkeun pusaka rama// //Rama jumeneng bupati / Di Panjalu nagarana / Lamina jeneng bupatos / Ngan dua puluh dalapan / Tahun nyepeng Bupatya / Dugi sewu dlapan ratus …...
  PUPUH I S  I  N  O  M Dan kalanira sinerat, hing malem Rebo Alegi, tanggalipun ping nembelas, Epon pasarane ugi, Sapar wau kang sasi, Ehe Wawu taunipun, nuju mangsa katiga, sengkalane kang lumaris, Karti Roro Pandhita Eka semana. Hanenggih kang ginupita, jeng pangran Mangkunegari, kalanira habedhama, lan kang rama Sri Narpati, Jeng sunan Mangkubumi, …...
Ing sakonduripun sanget kaduwunging penggalih tuwan Eseman ingkang maru, bupati kang jumurung rembag kang lenggah wadana ngantos wonten ingkang pejahipun kalawe. Saking aturipun bupati ingkang jurung rembag wau, sarehning tilas Oprup Surakarta amemundhuta sawetawis kados angsal. Punika menggah prakawisipun Pangeran Prangwadana, inggih semanten ugi sanget kaduwungipun dene noyanipun telas. Semanten...
  PUPUH I D  U  R  M  A  ││Garwakandha kang dadya ngarsa │ para lurah nambungi │ ing Gandara desa │ miwah Ki Anggendara │ Jaladara lawan malih │ Ki Mangundara │ Subala lan Subali││ ││Pun Banendra Sudira lawan Nirada │ samya andeling jurit │ Katepa Sumitra │ Kricak lan Leksamana │ Secawira Ganggapati │ …...
  Isi piwulang para sepuh ing jaman kina, ingkang taksih mempan lan migunani tumrap bebrayan Indonesia ing jaman samangke. Kawewahan cakepan sindenan mawi wangsalan jinarwa tuwin purwakanti ingkang salaras kaliyan jamanipun. Kahimpun dening : Ki DARSOSAWEGO (Pensiunan Juruwicara RRI Surakarta) Cap-capan kaping 2 Lis No. 299/DN/63 *** C.V. Penerbit & Toko Buku “SELAMAT” Jl. Ov. …...
  Isi piwulang para sepuh ing jaman kina, ingkang taksih mempan lan migunani tumrap bebrayan Indonesia ing jaman samangke. Kawewahan cakepan sindenan mawi wangsalan jinarwa tuwin purwakanti ingkang salaras kaliyan jamanipun. Kahimpun dening : Ki DARSOSAWEGO (Pensiunan Juruwicara RRI Surakarta) Cap-capan kaping 2 Lis No. 299/DN/63 *** C.V. Penerbit & Toko Buku “SELAMAT” Jl. Ov. …...
PUPUH I S I N O M …li ka[h]ula haserat, hing dalu Jumahah legi, (nu)ju se(neng)…tiyang, jam kalih dalu nu jo …n[n]i, waktuna … sasih, nuju seneng manah hulun, hing tanggal kaping sadasa … wan di…nuju nĂ©ki, tahun sĂ©wu sanga ngatus pan[n]e… Tan sanĂ©s hingkang sinekar, wedar[r]ing kanda rumi(yin), …sajarah tiyang ku[n]na, turun-tumurun nirĂ©ki, hanak……nakin…, R...
Pustaka pararatwan i bumi jawadwipa prathama sargah ing prathama parwa sinerat mwang sinusun1 lawan pinagaway makering / ninaya dĂ©ning mami // pangĂ©ran wangsakerta / nama çidam abdul kamil mohammad nasarudin / pinaka panembahan carbon hana pwa sapinasuk marikĂ©kang panusun lawan manurat iti pustaka / teka ning telasnya mwang paripurna yatiku / panembahan carbon / raksanagara …...
PUPUH I ASMARADANA // Ingsun amimiti amuji / anambut namaning Sukma / kang murah ing dunya reko / ingkang asih ing akerat  / maring mumin sadaya / kang rumaksa ing alam iku / kang asih Nabi Muhammad // // Purwaning ingsun angawi / duk ana ing Batawiyah / akampung Banjar dhukuhe / ing dina Kemis …...
TAPEL ADHAM Serat Tapel Adham Kidung Macapat Kahecap ingkang rambah kaping kalih wonten ecapaning pun tuwan Albert Rusche & Co. ing Surakarta Tahun wawu angka 1833 Sampun kapriksa awaton tinanding tanding serat nunggilanipun kathah dening Mas Kramadiwirya ALBERT RUSCHE & CO. SURAKARTA 1903 Serat Tapel Adham: Kidung Macapat Dening: Mas Kramadiwirya Kajarwakake dening: Gunarti, Pati, …...
PUPUH I DHANDHANGGULA //Pratelane ingkang para nabi / ingkang aneng daleming manungsa / Nabi Adam astanane / aneng badan puniku / Kangjeng Nabi Mukamat nenggih / rasul ingkang mustapa / astanane tutuk / Nabi Sis ing bun-ebunan / Nabi Dawut ing netra astananeki / Edris bathuk gennya// //Mugeng lelathi Nabi Ibrahim / Nabi Musa astanane …...
KANG SINEKAR LONTHANG  Sun ngrupaka tinembangan, lonthang lonthang, kang den anggit, ing lakune lebe lonthang lakune saking bang wetan. Pengajine nora den gurayang pisan, sembayange pan nora den ambah pisan, itabipun, den gaweya wawayangan. Klebutipun gen gawe umpaking diyan, ateteger pinggir pasar, cecongklangan sambi wuda, atetegar tanpa jaran. Mung konthole gegamberna, gegamberan mung duweke b...
© 2016 - blog-indonesia.com