alangalangkumitir

http://alangalangkumitir.wordpress.com
Javanese Manuscripts
PUPUH I ASMARANDANA //Kasmaran panganggitgending / Basa Sunda lumayanan / Kasar sakalangkung awon / Kirang tindak tatakrama /Ngarang kirang panalar / Ngan bawining tina maksud / Medarkeun pusaka rama// //Rama jumeneng bupati / Di Panjalu nagarana / Lamina jeneng bupatos / Ngan dua puluh dalapan / Tahun nyepeng Bupatya / Dugi sewu dlapan ratus …...
PUPUH I S  I  N  O  M Dan kalanira sinerat, hing malem Rebo Alegi, tanggalipun ping nembelas, Epon pasarane ugi, Sapar wau kang sasi, Ehe Wawu taunipun, nuju mangsa katiga, sengkalane kang lumaris, Karti Roro Pandhita Eka semana. Hanenggih kang ginupita, jeng pangran Mangkunegari, kalanira habedhama, lan kang rama Sri Narpati, Jeng sunan Mangkubumi, …...
Ing sakonduripun sanget kaduwunging penggalih tuwan Eseman ingkang maru, bupati kang jumurung rembag kang lenggah wadana ngantos wonten ingkang pejahipun kalawe. Saking aturipun bupati ingkang jurung rembag wau, sarehning tilas Oprup Surakarta amemundhuta sawetawis kados angsal. Punika menggah prakawisipun Pangeran Prangwadana, inggih semanten ugi sanget kaduwungipun dene noyanipun telas. Semanten...
PUPUH I D  U  R  M  A  ││Garwakandha kang dadya ngarsa │ para lurah nambungi │ ing Gandara desa │ miwah Ki Anggendara │ Jaladara lawan malih │ Ki Mangundara │ Subala lan Subali││ ││Pun Banendra Sudira lawan Nirada │ samya andeling jurit │ Katepa Sumitra │ Kricak lan Leksamana │ Secawira Ganggapati │ …...
Isi piwulang para sepuh ing jaman kina, ingkang taksih mempan lan migunani tumrap bebrayan Indonesia ing jaman samangke. Kawewahan cakepan sindenan mawi wangsalan jinarwa tuwin purwakanti ingkang salaras kaliyan jamanipun. Kahimpun dening : Ki DARSOSAWEGO (Pensiunan Juruwicara RRI Surakarta) Cap-capan kaping 2 Lis No. 299/DN/63 *** C.V. Penerbit & Toko Buku “SELAMAT” Jl. Ov. …...
Isi piwulang para sepuh ing jaman kina, ingkang taksih mempan lan migunani tumrap bebrayan Indonesia ing jaman samangke. Kawewahan cakepan sindenan mawi wangsalan jinarwa tuwin purwakanti ingkang salaras kaliyan jamanipun. Kahimpun dening : Ki DARSOSAWEGO (Pensiunan Juruwicara RRI Surakarta) Cap-capan kaping 2 Lis No. 299/DN/63 *** C.V. Penerbit & Toko Buku “SELAMAT” Jl. Ov. …...
PUPUH I S I N O M …li ka[h]ula haserat, hing dalu Jumahah legi, (nu)ju se(neng)…tiyang, jam kalih dalu nu jo …n[n]i, waktuna … sasih, nuju seneng manah hulun, hing tanggal kaping sadasa … wan di…nuju néki, tahun séwu sanga ngatus pan[n]e… Tan sanés hingkang sinekar, wedar[r]ing kanda rumi(yin), …sajarah tiyang ku[n]na, turun-tumurun niréki, hanak……nakin…, R...
Pustaka pararatwan i bumi jawadwipa prathama sargah ing prathama parwa sinerat mwang sinusun1 lawan pinagaway makering / ninaya déning mami // pangéran wangsakerta / nama çidam abdul kamil mohammad nasarudin / pinaka panembahan carbon hana pwa sapinasuk marikékang panusun lawan manurat iti pustaka / teka ning telasnya mwang paripurna yatiku / panembahan carbon / raksanagara …...
PUPUH I ASMARADANA // Ingsun amimiti amuji / anambut namaning Sukma / kang murah ing dunya reko / ingkang asih ing akerat  / maring mumin sadaya / kang rumaksa ing alam iku / kang asih Nabi Muhammad // // Purwaning ingsun angawi / duk ana ing Batawiyah / akampung Banjar dhukuhe / ing dina Kemis …...
TAPEL ADHAM Serat Tapel Adham Kidung Macapat Kahecap ingkang rambah kaping kalih wonten ecapaning pun tuwan Albert Rusche & Co. ing Surakarta Tahun wawu angka 1833 Sampun kapriksa awaton tinanding tanding serat nunggilanipun kathah dening Mas Kramadiwirya ALBERT RUSCHE & CO. SURAKARTA 1903 Serat Tapel Adham: Kidung Macapat Dening: Mas Kramadiwirya Kajarwakake dening: Gunarti, Pati, …...
PUPUH I DHANDHANGGULA //Pratelane ingkang para nabi / ingkang aneng daleming manungsa / Nabi Adam astanane / aneng badan puniku / Kangjeng Nabi Mukamat nenggih / rasul ingkang mustapa / astanane tutuk / Nabi Sis ing bun-ebunan / Nabi Dawut ing netra astananeki / Edris bathuk gennya// //Mugeng lelathi Nabi Ibrahim / Nabi Musa astanane …...
KANG SINEKAR LONTHANG  Sun ngrupaka tinembangan, lonthang lonthang, kang den anggit, ing lakune lebe lonthang lakune saking bang wetan. Pengajine nora den gurayang pisan, sembayange pan nora den ambah pisan, itabipun, den gaweya wawayangan. Klebutipun gen gawe umpaking diyan, ateteger pinggir pasar, cecongklangan sambi wuda, atetegar tanpa jaran. Mung konthole gegamberna, gegamberan mung duweke b...
PUPUH S  I  N  O  M  Martabating kanugrahan, tan lyan ingkang sabar ririh, lawan malih, ingkang su’al, pinten ing kanugrahan ing, makripat mongka nuli, saurana den agupuh, iya amung satunggal, ana ing ananireki, nenggih karsa rahsa misesa priyongga. Pinten martabat kareman, saurana tri prakawis, para mukmin karem apngal, karem sipat para wali, dene ta para …...
PUPUH S  I  N  O  M  Martabating kanugrahan, tan lyan ingkang sabar ririh, lawan malih, ingkang su’al, pinten ing kanugrahan ing, makripat mongka nuli, saurana den agupuh, iya amung satunggal, ana ing ananireki, nenggih karsa rahsa misesa priyongga. Pinten martabat kareman, saurana tri prakawis, para mukmin karem apngal, karem sipat para wali, dene ta para …...
PUPUH I DHANDHANGGULA │Nahen wonten  Wali hambeg luwih │ nguni asal wrejid bangsa sudra │ antuk wenganing Tyas bolong │ tarbukaning Hyang Weruh │ Sunan Benang ingkang murwani │ tatkala mejang tekad │ muruk mirid kawruh │ ring jeng Sunan Kalijaga │ neng madyaning rawa nitih giyota di │ Sitibang antuk jarwa│ │Mila mangke tyasnyarda kelair …...
PUPUH I DHANDHANGGULA │Nahen wonten  Wali hambeg luwih │ nguni asal wrejid bangsa sudra │ antuk wenganing Tyas bolong │ tarbukaning Hyang Weruh │ Sunan Benang ingkang murwani │ tatkala mejang tekad │ muruk mirid kawruh │ ring jeng Sunan Kalijaga │ neng madyaning rawa nitih giyota di │ Sitibang antuk jarwa│ │Mila mangke tyasnyarda kelair …...
© 2016 - blog-indonesia.com